Jolamulder.nl | Bruidsfotografie, newborns, baby's, kinderen, gezinnen en portretten » Jolamulder.nl | Bruidsfotografie, newborns, baby's, kinderen, gezinnen en portretten

Bokkepootjestaart

Volgens mij heb ik het al jaren eerder beloofd, maar hier is hij dan eindelijk, het recept van de Bokkepootjestaart!
Het is zo simpel om te maken, maar o zo lekker, en een succes op elk feestje!
Natuurlijk heb ik het recept ook niet zelf bedacht, ik heb hem ooit eens gekregen van een vriendin, die het weer van iemand anders had gekregen.
Ik lust eigenlijk geen bokkepootjes, maar in deze hoedanigheid kan ik er geen genoeg van krijgen.Maar pas wel op, het is bijna alleen maar slagroom ;.)

Foto’s zijn gemaakt met de I phone, dat werkt dan allemaal even sneller voor mij, anders hadden jullie nog langer moeten wachten.

1. De ingredienten.   – 2 pakken bokkepootjes – advocaat – melk – 650 ml slagroom – vanille pudding van Dr Oetker in poedervorm – een springvorm

 

 

IMG_0860

2.Je splitst alle bokkepootjes met een mes op.

IMG_0877

 

 

 

3.Vervolgens bedek je de bodem van de springvorm met de koekjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Met een klein beetje melk klop je de vanillepudding op. Ik kan je niet echt een hoeveelheid geven want daar doe ik nooit aan. Ja,
de eerste keer als ik iets maak en vervolgens let ik nergens meer op en gaat alles met de natte vinger.Echt niet teveel melk,het gaat er puur om dat de poeder opgelost is.
IMG_0878

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5.Dan gooi je de slagroom erbij en mixt het geheel samen. Ik heb het met de staafmixer moeten doen, want mijn mixer is echt geweldig! Kan nog
geen slagroom stijf kloppen.Joepie.
IMG_0879

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6.Klop de slagroom niet helemaal stijf. Doe er wat advocaat bij.Het originele recept zegt twee eetlepels. Naaaah, daar proef je niks van hé?
Dus ik maakte de eerste x de fout om er een halve fles in te gooien.Lekker joh!!
Tot ik de springvorm los klapte en de taart er als vla uit liep. Niet doen dus.Ik heb even een streepje gezet op de fles wat ik er zo ongeveer ingooi.
IMG_0880

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7.Het geheel weer even mixen. Het mengsel moet net niet stijf zijn.En dan verdeel je de helft over de koekjes die al op de bodem liggen tot je de koekjes niet meer ziet.
IMG_0881

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. daarna verdeel je de tweede helft van de koekjes eroverheen.
IMG_0883

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

9. Om die vervolgens met het laatste slagroom/advocaatmengsel af te smeren.
IMG_0884

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10.De kruimels gebruik je als decoratie.Het oog wil ook wat.
IMG_0885

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

11.Even een paar uur laten stijven.De bedoeling is dat de bokkepootjes wat zachter worden van de sagroom, dus daarom moet je het ook niet helemaalstijf kloppen. Ik maak hem het liefst een dag van te voren.Maar dezelfde dag kan natuurlijk ook.

En smullen maar! Succes verzekerd!!

IMG_0898

Share onFacebook Tweet toTwitter Pin onPinterest stuur meeen email

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*